Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, februari 04, 2009

Rimpels in musicalvijver door Jack van Gelder


Tv-presentator en sportverslaggever Jack van Gelder ambieert hevig een carrière als musicalster. En dat heeft in de doorgaans rustige vijver van de Nederlandse musical-industrie flink wat rimpels veroorzaakt.
Reden: Jack van Gelder speelt vanaf de komende week vijf keer een rol in de musical Les Misérables, die op dit moment in het Amsterdamse Theater Carré staat. Oorzaak: Vera Mann, die rebelse meid die het hart op de tong heeft, vindt dat een zorgelijke ontwikkeling. Bekende Nederlanders die zo maar in het vak van musicalartiest stappen. Terwijl er veel artiesten werkloos thuis zitten. En dat alleen maar vanwege publiciteit, kaartjes, kassa, geld.
"Dit zijn opgedrongen, amateuristische uithangborden, alleen maar bedoeld om meer publiek te trekken. Ik snap ook wel dat in deze tijden van crisis er toch kaartjes verkocht moeten worden. Maar dit is in strijd met de beroepsethiek." Aldus een strijdvaardige Mann, die vindt dat Van Gelders ambities waarschijnlijk volkomen legitiem zijn, maar dat hij wél voor oneerlijke concurrentie zorgt.
Vera Mann heeft trouwens ook kritiek op het publiek, dat kennelijk naar een musical wil om een sportverslaggever te zien. "Merkwaardig. Ik ga toch ook niet verslag doen van Ajax-PSV?!"
De vraag of Jack van Gelder intussen een enorme kassamagneet is, kan Erwin van Lambaart (directeur van producent Stage Entertainment) nog niet beantwoorden. "Daarvoor is het nu nog te vroeg. Les Mis speelt tot 22 februari en de kaartverkoop loopt goed."
Van Lambaart erkent dat het aantrekken van een tv-persoonlijkheid als Van Gelder de nodige publiciteit genereert. "Ja, iedereen weet nu weer dat Les Mis in Carré staat. En dat is belangrijk voor een musical die al langer loopt. Maar ons uitgangspunt is altijd dat de show artistiek van hoog niveau moet zijn, en dat alle artiesten daaraan moeten voldoen. Ook Jack, anders stond hij daar niet."
Eens kijken of hij er morgenavond al is........

Geen opmerkingen: