Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, september 08, 2009

Mini-vakantie Zeeland


In dit leuke hotelletje hebben wij vorige week een paar nachten gelogeerd. Het ligt een paar kilometer boven Zierikzee in een bosachtige enclave met mooie huizen.
Onze eerste sight-seeing-bestemming was natuurlijk Zierikzee. Een prachtig oud plaatsje en je snapt dat wij genoten van de museum-haven met oude schepen.

De Plompetoren is het enige overblijfsel van het dorpje Koudekerke, dat in het grijze verleden verder helemaal verzwolgen is door de golven. Pahanspa is boven op deze toren geweest; de rest van het gezelschap vond dat te hoog.

Op het strand bij Burgh-Haamstede was het prima toeven. De regenjas hadden we niet eens nodig. Over de levende krab daar heb ik al eerder geschreven.

Veere is bij ons al jaren een bestseller en ook onze reisgenoten waren er helemaal lyrisch over. De heren zijn bovenop de kerktoren geweest en van daaruit ziet Veere er ook heel mooi uit.

Hoewel ik persoonlijk voorkeur heb voor deze plek!

In Vlissingen waaide het ontzettend! Je kreeg langs de boulevard steeds wat spetters van de golven en de loodsbootjes stonden soms steil tegen de golven op. We hebben er ontzettend genoten van de mooie zee. Het is wel heel anders dan wanneer die heel rustigjes kabbelt. Alleen konden we soms bijna niet tegen de wind inkomen.

Vrijdag was het zo'n goed weer, dat we zelfs een rondvaart in een open bootje konden maken. Schitterend!

Ik kan jullie van harte aanbevelen om ook eens in Zeeland rond te gaan kijken. Het is er bijzonder mooi.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeeland is zeker mooi. We komen er veel te weinig.