Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, augustus 23, 2004

Hindoestaanse bruiloft



Afgelopen zaterdag is mijn collega Rageene getrouwd met Sutharsan (San). Natuurlijk vonden wij het heel bijzonder dat we mochten komen. We moesten lang wachten voor de ceremonie begon, maar dat wachten werd beloond, de rituelen volgden elkaar op. De Pandit (soort priester) begon met de bruidegom en later kwam de bruid erbij zitten. Op een gegeven moment kreeg Rageene een ketting om van San en dat was het echte trouwmoment. Daarna volgde nog veel meer rituelen, je komt echt ogen te kort (oren niet, want het gaat allemaal in het Hindoestaans en dat had ik niet in mijn vakkenpakket ;-)). Op de foto hieronder zie je dat de familie het bruidspaar aan het einde aan het zegenen is door het strooien van rijst, dat was heel herkenbaar. Na ongeveer 2 uur was het afgelopen en mochten wij het podium op om het bruidspaar te feliciteren, dit moest wel zonder schoenen want het is zolang de Pandit aanwezig is heilige grond. Rond 17.00 uur zijn we naar huis gegaan, helemaal moe van alle indrukken. De bruiloft was toen nog lang niet afgelopen, de taart moest nog gesneden, de receptie er nog achteraan en dan het grote feest nog wat tot 3.30 uur heeft geduurd.


2 opmerkingen:

Marc zei

Ook ik vond het heel bijzonder om er bij te zijn. Ook was ik blij dat ik dit keer sokken zonder gaten aan had gedaan. :-)

Jeanette zei

Wat apart om dat mee te maken zeg!! Het bleef dus wel boeiend ondanks dat je er geen bal van verstond? Heel indrukwekkend hoor!