Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, januari 05, 2005

Zeebeving

Vandaag kreeg ik van mijn werkgever het bericht dat ze van iedereen verwacht dat het werk 3 minuten wordt stilgelegd en wordt stilgestaan bij het leed in Aziƫ.
Verder hoorde ik ook dat wij o.a. steun betuigen door een website voor Z@ppelin (Nederland3) te bouwen waar alle kinderen in Nederland informatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld over de plek waar de scholen worden gebouwd, over de kinderen aldaar en, als het zover is, hoe de voortgang van de bouw verloopt. En hoe de kinderen daar weer naar school kunnen gaan. Een concreet initiatief, dat goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Op dit moment werken onze collega’s hard om de site zo snel mogelijk live te krijgen.

8 opmerkingen:

Mawilma zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Marc zei

Ajax, Feyenoord en PSV hebben vanmorgen bekendgemaakt gezamenlijk 150.000 euro te storten op Giro 555 voor de slachtoffers in Azie. De helft daarvan komt van de spelersgroepen van de drie topclubs.
Vanmorgen stond in de krant dat Michael Schumacher 10 Miljoen Dollar doneert en gister las ik dat Sandra Bullok 1 Miljoen Dollar doneert. Gaat goed zo.

Marc zei

Oeps! Ik heb er ongeluk de comment van mawilma weggegooid. Hier is 'ie weer:
Dit zijn hele goede initiatieven. Je kunt niet jong genoeg leren om stil te staan (letterlijk en figuurlijk) bij de ellende van je medemensen, al wonen ze ook ver weg.
Ik weet nog goed, dat er na de 11-september-ramp ook een oproep was om enkele minuten stilte in acht te nemen. Ik werkte toen nog en het was heel indrukwekkend, dat zowel de medewerkers als alle in de winkel aanwezige klanten zich daaraan hielden.

Mawilma zei

Op TV zeiden ze dat Schumacher 7,5 miljoen dollar doneert. Och, het scheelt maar een kleinigheid en het blijft toch nog wel de moeite waard.
Het zou alleen eerlijker zijn als vermeld zou worden welk percentage van iemands inkomen/vermogen hij of zij geeft dan alleen bedragen te noemen.
Uit de zee kun je beter een emmer vol missen dan uit een vijvertje!

Marc zei

Leuke woordkeuze mawilma. Doordat de zee wel een emmer of wat kon missen spoelden de vijvers weg. Dat is nou juist het prbleem.

Mawilma zei

Kijk Marc, dat is nou knap: tussen de regels door de essentie van een zin lezen!
Je kon wel net zo'n hersenkronkels hebben als ik!

Jeanette zei

we zijn toch best een hartverwarmend volk, als je zo alles hoort wat iedereen voor Aziƫ doet. HP zorgt vanavond voor de ondersteuning van het 0800-1112 telefoonnummer bij de TV aktie. Ze stellen mannen beschikbaar die achter de schermen erop toezien dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt.
En Mawilma, ik vond het juist een mooi gebaar van Schumacher. 7.500.000 dollar is toch een giga bedrag, zeker wanneer je dan hoort dan Bush (of Clinton, ben ik even kwijt) 10.000 dollar geeft.

Mawilma zei

Oh, maar ik vind het ook een prachtig gebaar van Schumacher! Ik bedoel alleen, dat 10 euro van een arme sloeber misschien een groter gat in diens budget slaat dan zo'n grote gift voor iemand die vreselijk veel heeft.