Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, april 26, 2009

De Betuweroute

Omdat het vrijdag prachtig weer was hebben we 's ochtends de fietsen achterop de auto geladen en zijn we naar Culemborg gereden.
Daar hebben we de auto vlakbij een routebordje geparkeerd en zijn we op de fiets gestapt om te genieten van een stuk van de Betuweroute.
Eerst gingen we door het oude centrum van Culemborg het stadje uit om over de dijk langs de Lek te fietsen. We hadden wel een pittige wind tegen, maar met mijn electrische fiets is dat natuurlijk een fluitje van een cent!

Wat een service! Bij een kerkje in een klein dorpje langs de dijk stonden vier ijzeren stoelen in de berm, zodat we heerlijk konden gaan zitten om onze meegebrachte boterhammetjes te nuttigen.
Er waren al wel veel bomen uitgebloeid, maar er bleef toch nog genoeg over om van te genieten. Wat ons wel opviel is, dat er weinig "normale" boomgaarden meer zijn. Alles is met kleine boompjes.

Maar kijk maar eens hoe mooi dat er uitziet.
Verder fietsend over de dijk zagen we aan de overkant Wijk bij Duurstede liggen.

Hier zijn we van de route afgeweken en doorgestoken naar Buren, een heel klein oud plaatsje, waar we op een terrasje zijn neergestreken voor een lekker bakkie koffie of thee.

Vanuit Buren zijn we weer naar Culemborg teruggefietst en met 32 kilometers achter de wielen zijn de fietsen weer achterop de auto mee terug gegaan naar Baarn.
Omdat we al heel veel files hoorden noemen op de radio zijn we bij Beusichem met het pontje overgestoken en binnendoor naar huis gereden.
Al met al een prachtige dag.

1 opmerking:

Marc zei

Leuk zeg!
Ik ben zaterdag aan het zeilen geweest op het Eemmeer. Ook heerlijk. Zodra ik de foto's van de camera af heb, zal ik wat online zetten.