Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, april 15, 2009

Leve onze mobieltjes......


Mobieltjes zijn onmisbaar, is het niet om te kunnen bellen of smssen, dan toch wel om je gestolen spullen terug te krijgen.
Een vrouw in San Francisco die op straat van haar tas werd beroofd, heeft haar spullen terug gekregen via de dienst Latitude van Google. Ze zat te wachten bij de bushalte toen de rover uit een auto sprong, haar tas uit haar handen trok en vervolgens wegreed.
Waar hij niet op had gerekend was, dat in de tas de mobiele telefoon van de vrouw zat waarmee zij geabonneerd was op Latitude, een Google-functie die het mogelijk maakt dat wordt bijgehouden op welke locatie je telefoon of laptop zich bevindt. Vrienden kunnen toestemming geven elkaars locatie te zien.
Via de mobiele telefoon van haar zus kon de vrouw dus precies volgen waar haar spullen zich bevonden. De politie ging vervolgens op die plek af en rekende de dader in.
Dit weekend liep in Den Haag een dief tegen de lamp doordat een bestolen vrouw met haar ene mobieltje een sms stuurde naar haar andere, gejatte exemplaar. In de zak van een jongen even verderop begon het te piepen en hij kon de diefstal niet meer ontkennen.

Geen opmerkingen: