Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, juni 12, 2010

Vakantie met de Salvinia


We hebben een fantastische vakantie achter de rug aan boord van het m.s. "Salvinia".
We gingen in Arnhem aan boord en zijn helemaal naar het zuid-westen gevaren tot in Antwerpen en van daaruit via Zeeland weer terug naar Arnhem.
Op deze foto liggen we tijdens de laatste nacht in Zaltbommel.

In Den Bosch hebben we een heel bijzonder tochtje gemaakt met een fluisterbootje over de BinnenDieze, die helemaal onder Den Bosch doorgaat. Het diende in vroegere tijden als riool en je vaart dus onder de huizen door, die op de gewelven gebouwd zijn.

In Antwerpen hebben we met deze paardenhuifkar een rondrit van twee uur gemaakt door de oude binnenstad. Door allemaal smalle straatjes, waar het precies paste tussen de auto's en mensen door. En die twee Belgische knollen sukkelden maar heel rustig tussen al die hectiek door. Nou, ik zou allang op hol geslagen zijn. Doordat we bovenin zaten konden we alles prachtig overzien. Antwerpen is een hele mooie stad, maar wel erg druk.

Op de terugweg door de Zeeuwse wateren was er op de miezerige zondag een of andere zeilhappening. Mooi om te zien en deze foto heb ik speciaal voor de zeilliefhebbers onder ons gemaakt.

We hebben veel vestingstadjes en -steden bezocht. Stuk voor stuk erg mooi om te zien met schitterende pandjes, vestingmuren, huisjes of huizen, sommige zonder een enkele winkel, maar allemaal voorzien van minstens één kanon.

En tot slot van dit verslagje nog een hele mooie foto van de vuurtoren van Hellevoetsluis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ziet er allemaal goed uit. Onder Den bosch door is idd erg leuk volgens zeggen.