Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, oktober 18, 2004

Spreekkoren

Wat een gedoe weer rondom Ado Den Haag. Na de spreekkoren tegen Ajax (Rafael van der Vaart en Sylvie Meis) ging het tegen PSV helemaal los op de scheidsrechter. Op de website van Den Haag staat het volgende:
PSV is in de 80e minuut door scheidsrechter Temmink stilgelegd wegens aanhoudende kwetsende spreekkoren. Vervolgens bleek dat er sprake was van dreigende verstoring van de openbare orde omdat er bewegingen van supporters werden geconstateerd in en om het stadion. De supporters waren onderweg naar de bestuurskamer van ADO Den Haag.
Vanwege dreigende verstoring van de openbare orde is vervolgens door burgemeester Deetman besloten de wedstrijd definitief te staken.

Ik kan me ook Ajax-Ado Den Haag van vorig jaar in de ArenA nog goed herinneren. Eerst gingen bekers frisdrank en koffie vanuit het uitvak op de 2e ring naar de Ajax supporters in het vak eronder. Later gingen de bekers urine naar beneden. Toen het vak inmiddels aardig was leeggestroomd ging er ook nog een vuurwerkbom achteraan. De ME die vervolgens het vak in ging om de vuurwerkgooier op te halen, werd er hard weer uitgeslagen en kregen de een berg stoelzittingen om hun oren. Daar heb ik helemaal niks over gelezen in de kranten en ook is hiervoor helemaal geen straf uitgedeeld.
Ik ben voor een stadionverbod voor het leven met meldingsplicht! Ik realiseer me de de club zelf weinig kan doen bij deze ongeregeldheden, maar misschien is het toch een optie om na zulke acties gewoon de KNVB licentie in te trekken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat hadden ze al jaren eerder moeten doen, dan was het nooit zover gekomen !!!!!
mawilma