Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, april 23, 2008

Reis met hindernissen


Onze Amerikaanse gasten zijn weer gearriveerd, zij het niet geheel zonder troubles.
Toen wij gisteravond thuiskwamen van ons avondje uit stond hun dochter op ons antwoordapparaat met de boodschap, dat mum and dad problems hadden met hun flight en met een andere maatschappij anderhalf uur later dan gepland was op Schiphol zouden arriveren.
Wat was nu het geval? Om wat te besparen op de reiskosten hadden ze een vlucht geboekt van Philadelphia via Washington naar Amsterdam.
Ze zaten al geruime tijd in het toestelletje van United Airlines toen het leek te vertrekken, maar steeds weer terugkeerde naar de gate, totdat die weer bezet was door een volgend vliegtuig en ze nergens meer terechtkonden. Na zo'n twee uur werden ze naar een lege plek gesleept, omdat ook de besturing van het - inmiddels bloedhete - vliegtuig niet meer werkte.
Uiteindelijk kregen ze de boodschap, dat de boordcomputer defect was en dat de passagiers maar moesten proberen om hun vlucht om te boeken.
Iedereen dus druk aan het bellen en smsen en gelukkig konden ze nog zonder meerprijs terecht op de eerstvolgende vlucht met US Airways.
Ze moesten wel eerst weer hun koffers ophalen bij de balie waar ze ingecheckt hadden en ze meenemen naar de andere vertrekhal, waar ze nu moesten vertrekken. Daar aangekomen bleek, dat ze eerst nog een soort kwitantie moesten halen bij de eerste balie, omdat ze anders moesten bijbetalen voor de nieuwe vlucht.
Om een lang verhaal kort te maken, na ruim anderhalf uur heen-en-weer lopen zaten ze dan eindelijk in het toestel, dat ze uiteindelijk op Schiphol heeft gebracht.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk he vliegen. Het is dat het de snelste manier is om ergens ver te komen. Maar 2 tot 3 uur van te voren inchecken, vertraging, omboeken, charters met de meest onmogelijke vertrektijden, tussentijdse prijsverhogingen etc...... is toch niet normaal meer. Ik snap niet dat hier nauwelijks (naar mijn idee) aan gedaan wordt.

Marc zei

Blij dat de computer niet na, maar voor de start kapot ging. Ik wist niet dat ze daar ook op Windows draaien.