Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, mei 08, 2008

Thuisblijvers beloond.........

De honderdduizenden mensen die Nederland tijdens de meivakantie zijn ontvlucht hebben vette pech! Wij hebben prachtweer, en DAAR is het maar zozo.....
We zijn samen met Belgiƫ zo'n beetje de warmste plek in Europa.
Dit weekend gaan we dik over de 25 graden, terwijl de thermometer in Madrid blijft steken op 16, Istanbul is 17 graden. Nice en Rome zijn ook kouder. In Spanje worden vandaag buien verwacht.
Maar de thuiskomers dit weekend mogen ook nog even plezier beleven aan ons warme weer. De voorspelling is dat het zeker tot en met dinsdag ruim 25 graden blijft.
Nederland stevent af op een recordaantal uren zonneschijn in de eerste tien dagen van de maand mei. „Het is niet eerder vertoond dat de eerste tien dagen van mei zo zonnig zijn”, aldus Harry Geurts van het KNMI donderdag.

Volgens het KNMI is het „heel bijzonder” dat we op het moment zo'n dertien tot veertien uur zon per dag zien. Het KNMI gaat ervan uit dat de zon de komende dagen nog uitbundig blijft schijnen. „We verwachten zeker tot na de Pinksteren.”
Normaal gesproken telt de maand mei in totaal 204 uur zonneschijn, 42 procent van de tijd schijnt de zon. Nu staat de teller op 8 mei al op 83 uur, dat is 79 procent van de tijd. „Ik denk dat we in de eerste tien dagen uitkomen op meer dan 120 uur zon”, meent Geurts.

Geen opmerkingen: