Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, oktober 31, 2008

Heb je ook al een alujas?


Na de rooftas rukt nu ook de roofjas op. Winkeliers houden regelmatig dieven aan met een jas aan, die aan de binnenkant met aluminiumfolie bekleed is.
Daarmee omzeilen ze het winkel-alarm. De rooftas is in veel gemeenten al verboden, maar de roofjas is moeilijker aan te pakken, want het aluminium is vaak niet te zien.
In Amsterdam zijn onlangs een Spanjaard en twee Colombiaanse mannen en een vrouw betrapt. Ze hadden Ajax-shirts, lingerie, dure spijkerbroeken, kettinkjes en parfums in hun foliejas verzameld. „Je knippert met je ogen en het zit in hun binnenzak”, zegt een gedupeerde winkelier. „Zelfs spijkerbroeken rollen ze snel even op.”
Per dag maken ze zo duizenden euro's buit.

Dat brengt me een ander verhaal in herinnering. Een douanebeambte uit Eindhoven vertelde in de tijd van de botersmokkel naar Belgiƫ, dat een vrouw de binnenkant van haar lange rok helemaal gevoerd had met zakken, die gevuld waren met pakjes boter. Hij heeft haar daarom maar vlak naast de gloeiende potkachel gezet, waarna ze al snel door de mand viel en droop van de gesmolten boter.

Geen opmerkingen: