Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, november 27, 2010

Grand Canyon in Limburg


Bij Brunssum in Zuid-Limburg moet er een pretpark komen, zo groot als Disneyland Parijs. "Rodeorijden, kanovaren op de Coloradorivier, van het uitzicht genieten vanaf de Grand Canyon en op de motor rijden door het stoffige, snikhete Arizona. Dit allemaal, maar dan in Brunssum", klinkt het.
De ontwikkeling van het hele park zal ongeveer zeven jaar in beslag nemen en kost 800 miljoen euro. In 2014 moet het eerste deel van het park klaar zijn.
Initiatiefnemer van dit wilde plan is Jean Gelissen, eigenaar van het succesvolle attractiepark Toverland in Sevenum.
Hij beweert dat dit mega-attractiepark slechts een schakel is in een rij van zeven pretparken, geënt op de lijst met zeven wereldwonderen die de Amerikaanse tv-zender CNN ooit samenstelde.
Naast de Grand Canyon gaat het om het noorderlicht, de Victoriawatervallen, het Great Barrier Reef, de Mount Everest, de Parícutinvulkaan in Mexico en de Baai van Rio de Janeiro. Het is de bedoeling dat alle parken in een tijdspanne van 25 jaar worden gerealiseerd in de regio Parkstad. Het concept krijgt de naam Nature Wonder World.
Ik ben wel heel benieuwd of dit allemaal van de grond komt en - zo ja - of het enigszins rendabel zal zijn. Ik hoop alleen niet dat het te veel schade aan de mooie natuur en de rust in Zuid-Limburg zal aanrichten.
Het klinkt eigenlijk meer als een groot luchtkasteel vind ik! Wat vinden jullie ervan?

2 opmerkingen:

roetmops zei

Het kan toch ook niet anders dan een luchtkasteel zijn.Denk alleen maar eens aan de"Grand canyon"hoe willen ze dat in Limburg voor elkaar krijgen. Jullie zijn een van de eersten die het kunnen vergelijken. Nee dit moet een grap zijn. En het geld waar moet dat hiervoor vandaan komen? En welke mensen zouden dan intree kunnen betalen in zo'n park. Ja misschien degenen die ook naar de maan kunnen. Het klinkt niet goed. Het voelt niet goed. Laat Zuid Limburg alsjeblieft zo blijven als het nu is. Het is al een paradijs je op deze aarde. Handen af Jean Gelissen van Limburg.

emsland-life zei

heb wel bewondering voor Jean, door zulke mensen gebeurt er wat in dit land.

Hoop alleen niet dat het een zeepbel is

Johannes (die de laatste tijd veel naar tros opgelicht heeft gekeken