Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, september 14, 2011

Wijnstreek


De streek waar wij vakantie vierden staat bekend om de wijn en daarvan hebben wij heel veel gezien. Alles staat in het teken van de wijnbouw, -proeverijen en -verkoop.
Hier hangen prachtige trossen blauwe druiven, die we langs de Moezel signaleerden.

Dit is zo'n wijngaard. Deze groeit gewoon op een glad stuk land, maar dat doen ze lang niet allemaal.

Deze wijngaard bijvoorbeeld ligt tegen de bergwand langs deRijn en het lijkt me niet erg makkelijk om te bewerken en later de druiven te plukken en te vervoeren.

En deze ligt rondom een prachtig kasteel in Cochem. Je moet dan wel eerst door een heleboel smalle steile straatjes naar boven.

Met de stoeltjeslift passeerden we deze wijnstruiken, die net buiten Boppard liggen. Zo zie je het ook nog eens van een andere kant.

In vroegere tijden werd de wijn vervoerd in deze kar. Op de achtergrond zie je ook nog weer een wijngaard. Dit is in Rüdesheim.

In Rüdesheim - en ik denk wel in heel veel andere plaatsen - zijn er van die leuke terrassen, waar je onder een plafond van wijnranken kunt genieten van een lekker glaasje.

In Boppard heb je veel van dit soort kleine straatjes, waar de druivenranken over de weg geleid worden. Dat is echt een heel mooi gezicht.

En zo probeerden wat jongelui in Boppard hun wijn aan de man te brengen.

Geen opmerkingen: