Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, mei 28, 2004

beertender

Morgen heb ik een feestje. Nu ben ik -als niet bierdrinker- in de gelegenheid om een Beertender te lenen. Klinkt goed. Volgens verschillende verkopers is dit het summum.. Bier uit tap schijnt lekkerder te smaken (ja, dat had ik al vaker gehoord), en er gaan zo'n 16 tot 20 glazen uit een fust (4 liter). Aangezien er 4 potentiele bierklanten komen lijkt dit me een redelijk aantal glazen. Als ik op internet echter eens ga rondneuzen kom ik verhalen tegen (hier en hier) die mij vertellen dat een glas bier uit de 'tender' dubbel zo duur is als uit een flesje... En aangezien er volgens mij alleen maar heineken fustjes zijn, en ik van bierdrinkers begrijp dat er lekkerder bier is dan Heineken slaat bij mij de twijfel toe... Misschien toch maar gewoon 24 flesjes ?

En... Nog belangrijker misschien: als ik flesjes haal, wat zijn dan de lekkersten?
Wat is de top-3 van lekkerste bieren (in fles)?

Reacties, iemand?

2 opmerkingen:

Marc zei

Als ik denk aan bier, dan denk ik aan Grolsch. Die staat dus op nummer 1. Op nummer 2 zet ik Hertog Jan. Nummer 3 is lastig, ik denk aan Amstel of Dommelsch. Op zich is Heineken ook best ok, maar heeft zo'n arbeiders imago.

Anoniem zei

Ik ben niet zo'n bierdrinker, maar ga voor de Grolsch. Wat ik ook wel lekker vind als het erg warm is, is een Corona of Sol ... Laat de zon maar komen dus!!!!!!!