Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, juli 05, 2005

Zwammen in de lucht

Tot nu toe was bellen in het vliegtuig verboden. Maar dat gaat binnenkort veranderen.
Vanaf volgend jaar kunnen passagiers van Duitse luchtvaartmaatschappijen met hun eigen gsm telefoneren. Het verbod op het gebruik van het eigen mobieltje tijdens de vlucht verdwijnt.
De Duitse autoriteiten gaan de bestaande regeling aanpassen. Het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart heeft tijdens tests aangetoond dat werkende mobieltjes de elektronica aan boord niet storen.
De vliegtuigfabrikant Airbus wil vanaf 2006 zijn A320-toestellen voor de korte en middellange afstand standaard voorzien van techniek waardoor passagiers met hun eigen gsm kunnen bellen.

Volgens een woordvoerder van de KLM hebben eerdere test nooit feitelijk aangetoond dat mobiele telefoons de apparatuur in een vliegtuig kunnen storen. "Maar er is ook nooit bewezen dat dit niet mogelijk is."
De woordvoerder vindt dat goed moet worden nagedacht over het eventueel intrekken van het belverbod. Hij wijst op de overlast die ontstaat, vooral op lange vluchten, als passagiers te pas en te onpas worden gebeld.
Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik vind die lichtflitsen van films 's nachts al storend als ik wil proberen te slapen.

Geen opmerkingen: