Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, juni 07, 2009

Egmond aan Zee en omstreken


In dit hotel hebben we twee nachten gelogeerd. Zoals je ziet lag het precies bij de trap naar het strand en vanuit de eetzaal had je een prachtig uitzicht op de zee. Alleen vonden wij het jammer, dat je in de verte heel duidelijk de windmolens in zee kunt zien.

Er zijn veel mooie fietsroutes en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Als je goed kijkt zie je mij beneden aan het duin met mijn rode jasje aan. Omhoog door het mulle zand vond ik een beetje té sportief. Pahanspa natuurlijk niet.

Kijk eens wat een moedigerds! Ondanks dat het maar een graad of 15-16 was en er een stevige wind stond, was er toch een aantal jongeren dat onverdroten de zee in sprong.

Nadat we 's avonds vanuit een strandtent weer naar het hotel liepen begon het donker te worden. Toch stond er nog een visser te vissen.

Vrijdagochtend zijn we, nadat we de boel weer ingepakt hadden, naar Alkmaar gefietst om daar eens op de Kaasmarkt te kijken. Leuk om te zien, maar natuurlijk erg toeristisch. We hoorden vertellen, dat deze kaasdragers allemaal een gewone baan hebben en op vrijdagochtend drie uurtjes in dienst zijn van de gemeente Alkmaar voor deze happening.

We zijn daarna weer teruggefietst naar Egmond, hebben de fietsen op de auto geladen en zijn naar Hoorn gereden. Dit is een ontzettend mooi oud stadje aan het water.
Hier hebben we gegeten en zijn daarna weer teruggereden naar Baarn.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik kan niet anders zeggen dan erg leuk.
Hoorn is idd erg leuk, vooral als het een beetje weer is. Leuk centrum en mooie haven waar je lekker op een bankje kan zitten. (klink ik nu erg oud?).
Ondanks dat we regelmatig in die omgeving zitten hebben we helaas nog nooit de 'commerciele' kaasmarkt gezien. Wie weet deze zomer.