Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, november 18, 2010

Hoog water bij de Amelander veerboot


Vorige week, op die supernatte stormachtige vrijdag, moesten onze vrienden na een weekje Ameland weer met de veerboot terug naar de vaste wal.
Je kunt op deze foto's wel zien hoe hoog het water stond.

Ze vertelden dat het prachtig was om te zien hoe de golven bijna over de hele pier sloegen.De voetgangers moesten door het water lopen en dat was natuurlijk wat minder leuk.

Ze vertelden: "Onderweg ging de boot even schuin, maar dat was gelukkig in de bocht, anders hadden we nog moeten dweilen".
In Friesland moesten ze over het parkeerterrein naar het vasteland lopen en zoals de foto laat zien stonden de auto's ook al bijna met de wielen in het water.

Wie zelf wel eens met de boot naar Ameland is geweest zal nog wel een beeld hebben van hoe het er normaal uitziet.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wil, zo erg was het nou ook weer niet , we konden in de auto blijven zitten dus we hielden nog droge voeten en anders had ik gelijk Mozes met mijn stok op het water geslagen en had het water zich teruggetrokken zoals de Rode Zee. gr. Bernard

Redactie zei

Meer over de storm in de Ameland Internet Krant - www.ameland.org

roetmops zei

Zou je denken anoniem dat het je gelukt was? Het zou wel een echt wonder genoemd worden dan. Trouwens als je al dat water zo ziet. Heb ik het idee, dat je geen water meer kan zien! Zo anoniem ben je dus ook niet voorde familie.

Mawilma zei

Dank je wel redactie!
Er staan mooie foto's op http://www.janspoelstra.nl/storm_ameland-2010/
(Als je midden in de rechterkant van de foto klikt komt de volgende.)