Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, januari 08, 2012

Hoog water in Eem en Eemmeer

De laatste dagen worden we overspoeld met berichten en beelden van het hoge water in Nederland en dus gingen wij gistermiddag maar eens even kijken hoe het hier in de buurt staat met het water in de Eem en het Eemmeer bij Spakenburg.

In Eemdijk vlakbij de plek waar normaal het pontje ligt en de fietsboot altijd aanmeert staat het water behoorlijk hoog, maar we hebben het wel eens nog hoger gezien.
Aan de linkerkant zie je een bankje en we hebben wel eens meegemaakt dat het water tot achter die bankjes stond.

Het water moet niet teveel meer stijgen, want dan komen de bootjes op de wal te liggen.

Verderop richting Spakenburg ligt de zogenaamde Palendijk. Hier is goed te zien hoe hoog het water in het Eemmeer staat. En door de straffe wind golfde het water ook flink, zodat je je met een beetje fantasie aan zee waande.

Mijn husband liep even over de steiger en ik wilde dat ook doen, maar kreeg natte voeten door het opspattende water, dus ik ging maar snel weer terug het dijkje op.

Hier zijn we bij het zogeheten "kleine zeetje" in Spakenburg. Het heeft hier kennelijk heel hard gewaaid met flinke golven, want het "strand" is hier over een hele lengte afgekalfd. De gemeente Bunschoten heeft hier dus wel het een en ander te doen voordat het zomer wordt en hier weer volop gezond en gezwommen kan worden.

Er is niet veel strand meer over, zover is het water opgerukt. De fotograaf is hier de schade even aan het vastleggen.

Op de terugweg naar huis was het net alsof de lucht aan het eind van de polder openbrak. Heel mooi om te zien.

1 opmerking:

Nell zei

Graag had ik zelf ook wat van de hoge waterstand foto's willen maken. Maar we zitten alletwee in de lappenmand. Ach ik geniet wel van jou opnames. En hopelijk is dit nu allemaal weer voorbij. hier zit je natuurlijk niet echt te wachten.