Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, maart 31, 2012

Waar zijn de hertjes?

Onze vrienden kwamen laatst met heel enthousiaste verhalen over de hertjes die ze gezien hadden langs de bosrand aan de andere kant van de fietsbrug.
Nou, je snapt wel dat wij die ook met eigen ogen wilden zien, zodat ons eerstvolgende tochtje die kant uit ging.

Maar helaas, het enige wat wij signaleerden was een ijverige boer met zijn tractor die daar aan het werk was

en wat schaapjes, die lekker liepen te grazen. Ook heel mooi natuurlijk, maar die zien we overal.

De volgende dag gingen we weer die kant op, maar met hetzelfde resultaat. Een mooi weiland met op de achtergrond de bosrand, maar hertjes, vergeet het maar......

Natuurlijk laten wij ons niet zo snel ontmoedigen en welgemoed gingen we nog een keertje op pad. De schaapjes liepen er weer heerlijk in het zonnetje, maar daar bleef het tot onze spijt ook dit keer weer bij.

Je zult toegeven dat het ook zonder herten een heel mooi gebied is, maar we blijven toch nog steeds hopen dat de hertjes zich ook aan ons zullen laten zien.
Dus, het doel van ons volgende fietstochtje is.......

2 opmerkingen:

Nell zei

Kan het me voorstellen dat de herten verstek lieten gaan. Als er een boer kabaal op het land maakt zou ik er als hert ook niet echt op af stappen. Misschien moet je eens heel vroeg s'morgens gaan. Dan is het nog rustig en heb je toch echt wel meer kans om ze te zien. -denk ik hoor-.

Anoniem zei

Het is precies de juiste lokatie en de laatste keer dat we ze zagen stonden ze pal achter die boer met zijn trekker dus dat maakt ze niet uit, verder zagen we ze gewoon op de dag,houdt vol en fietts er maar vaak langs! gr. Bernard