Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, december 23, 2004

Paleis Het Loo

Gisteren zijn we naar Paleis Het Loo geweest. Het was berekoud, maar gelukkig was het binnen lekker warm. Alleen de tuinen hebben we maar overgeslagen. Die waren vanuit de ramen boven ook heel mooi en duidelijk aangenamer te bewonderen!

Het is ontzettend leuk om in de kamers en gangen te lopen, waar al honderden jaren geleden leden van ons koningshuis leefden.
Er waren speciaal ter gelegenheid van de Kerst overal prachtige kerstbomen-, stukken en -versieringen aangebracht en in diverse kamers stonden uitgebreid gedekte tafels met serviesgoed, glaswerk en bestek, dat in vroeger tijden allemaal gebruikt werd.
Ik kan een bezoekje van harte aanbevelen. Ook als de kerstversieringen en gedekte tafels weer zijn opgeruimd blijft er genoeg interessants en moois over om te bekijken.

4 opmerkingen:

Peter zei

Ik kan me herinneren dat ik een jaar of wat terug daar ook heen wilde, met mijn ouders. Wim-Lex & Max waren net getrouwd, en de bruidsjurk was daar tentoongesteld. Met ons waren er echter nog vele andere mensen die toen wilden kijken, dus we zijn niet naar binnen gegaan. Ik begrijp dat het de moeite loont om mijn ouders er nogmaals mee naartoe te nemen.

Overigens...: zijn de overige bloggers ook zo benieuwd of we nog eens de kans krijgen om 'Soestdijk' te bekijken?

Mawilma zei

Je moet er zeker eens heen gaan. Alleen liggen de jurken van W-Lex en Max nu al in de mottenballen!
Maar er is wel ander moois te zien.
Soestdijk zou ik ook wel eens willen bekijken. Ik las alleen, dat dat vol staat met dozen en die kan ik op onze eigen zolder ook wel bekijken!

Marc zei

Ik ga graag een keer op Soestdijk kijken! Ben reuze benieuwd hoe het er van binnen uitziet. Ook hoop ik dat Willempie en Max daar gaan wonen. Zou jammer zijn voor het paleis en voor Baarn.

Marc zei

Nog een toevoeging op mijn laatste zin: Zou jammer als het paleis leeg blijft dus.