Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, februari 20, 2005

AutoRai 2

Zaterdag 19 Feb zijn Deb en ik ook naar de autorai geweest. Julian bij Opa en Oma gebracht en samen lekker autotjes kijken. Soms staan er overigens wel grotere autotjes tussen :-).
We vinden dit altijd wel leuk. Heerlijk overal in zitten (waar mogelijk)en een beetje dromen. Voor mij is toch de Audi A8 (zit echt super) of een Audi S4 de auto die ik wel zou willen hebben. Debby vind nog steeds de BMW X5 de leukste, helaas had BMW een alternatieve opstelling.
Ook hebben we gekeken wat meer te realiseren is. Uiteraard hebben we naar de nieuwe Astra gekeken en vergeleken met een Peugeot 307sw, Renault Scenic, Toyota Corolla Verso, VW Touran.WIj vonden dat de 307 en de Astra de mooiste en meest praktisch waren. De Touran viel vies tegen, lelijk goedkoop uitziend interieur ( dan is de Passat mooier, slijm slijm). We hebben ook iets luxer/groter vergeleken. Mazda 6, Vectra, Toyota Avensis. Hier was onze winnaar de Toyota. Heel mooi van binnen en zat echt super. De mooiste van buiten was de Mazda maar daarintegen was hij wel oerlelijk van binnen alleen al die grote luchtvespreiders.
Maar goed ieder zijn smaak.

Het meest opvallend/apart zijn toch de Hummers. Leuk als je niet weet wat je met je geld moet doen. Maybach is ook leuk, ze zijn zo groot.

Marc of de andere hebben jullie nog iets gevonden??

3 opmerkingen:

Marc zei

Wat mij is opgevallen, naast het feit dat ik niet zo van de scenics/toerans/verso’s houd, is dat ik weer erg blij werd bij Toyota en helemaal bij Hyundai. De Avensis en Corolla vind ik erg mooi en praktisch, de een wel wat groter dan de andere, en de Sonata vind ik echt een pracht wagen. Groot, mooi gelijnd en goed geprijsd. Voor nog geen 26K euro een grote complete zakelijke auto. Nu maar afwachten waarvoor die op de leaselijst komt. De Peugeot 407 en Renault Laguna blijven ook goed scoren. Het probleem hiermee is wel dat we eigenlijk een wat goedkopere auto willen gaan rijden dan de Passat en dat deze twee misschien wel wat te duur worden. Wat raad je ons aan?

Mawilma zei

Ik ben niet zo deskundig als jullie en mijn meeste kennis is theoretisch, maar wat ik altijd lees is dat Toyota kwalitatief de beste auto is. De Aziaten heten als minpuntje te hebben dat lange-benen-mensen zich soms wat moeten opvouwen of met hun kapsel tegen het dak aanzitten.

Marc zei

Van de V50/S40 vind ik het jammer dat de instroductievolgorde niet andersom was. Nu kwam eerst de S80/V70/S60 en toen deze. Nu lijkt hij helemaal klein.