Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, oktober 02, 2007

Abonnees van XS4ALL helpen bij spambestrijding

Goed nieuws: XS4ALL heeft haar spamfilters verbeterd. De filters zijn uitgebreid met nieuwe software, die leert van de bijdragen van internetters wereldwijd. In Secure Webmail kunnen abonnees per bericht aangeven of iets spam is of niet. Ze helpen daarmee elkaar en andere internetgebruikers over de hele wereld. Met de verbetering van het filter zullen meer spamberichten worden geblokkeerd.
Minder goed nieuws: Momenteel is meer dan 90% van de berichten die door de mailservers van XS4ALL verwerkt worden, spam.
Maatregel: Om te voorkomen dat computers volledig verstopt raken met spam zijn betrouwbare filters van groot belang. XS4ALL gebruikt voor deze verbetering een systeem van Cloudmark, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in spambestrijding. De spamfilters werken met een wereldwijde lijst van 'vingerafdrukken' van spamberichten, die elke 45 seconden wordt bijgewerkt. Wanneer iemand een e-mail aanmeldt als spam, wordt dat bericht binnen 45 seconden door spamfilter-gebruikers over de hele wereld gefilterd. De lijst wordt samengesteld volgens het principe van web 2.0: door de krachten van honderdduizenden internetters te bundelen kan het systeem heel effectief spam blokkeren.
Het is toch achtelijk dat we zoveel spam te verwerken krijgen!

Geen opmerkingen: