Vandijkonline-vrienden-weblog

zaterdag, september 06, 2008

Midweekje Zuid-Limburg

Wie sjoen ôs Limburg is.....dat hebben we deze dagen vaak gezongen!
We zaten in een heel mooi oud - maar prachtig gerenoveerd - hotel, waar een foto aan de muur hing van het bezoek van Wilhelmina en Emma aan dit hotel uit 1895.
Kijk zelf maar eens hoe mooi het er uitziet en op wat voor mooie plek het ligt.
We zijn in de "Fluweelengrot" geweest. Deze grotten zijn ontstaan door het uitsnijden van mergelblokken voor de huizenbouw. Overal op de muren van deze grotten zijn houtskooltekeningen gemaakt. De grotten liggen onder de ruïnes van kasteel Valkenburg, die hoog boven het stadje uitsteken en waarin we uiteraard ook uitgebreid rondgekeken hebben.

Tijdens één van onze wandelingen moesten we eerst een obstakel van ons pad jagen, voordat we verder konden naar één van de vele kapelletjes, die overal langs de weg staan en die er allemaal heel mooi verzorgd uitzien.

Ook prachtig en heel uniek voor Nederland zijn de vakwerkhuizen.
En natuurlijk heel indrukwekkend is de erebegraafplaats Margraten met de duizenden witte kruizen.

Op de terugweg hebben we Kasteel Hoensbroek nog bezichtigd, een groot kasteel, waar de rijkdom van de vroegere bewoners nog goed te proeven is.

We sloten onze reis af in een regenachtig Thorn. Door alle witte huizen daar zag het er gelukkig toch niet zo grijs uit.

We hebben nog veel meer moois gezien, maar om alles te laten zien zou ik hier meters foto's moeten plakken en dat is wel wat veel van het goede. Ik zou zeggen: ga er zelf eens heen en ervaar wat een totaal andere wereld dat stukje Nederland toch is.

1 opmerking:

Marc zei

Ziet er geweldig uit! Fijn dat jullie weer zo genoten hebben!!