Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, september 16, 2010

Loosdrechtse Plassen en de Vecht


Donderdagmiddag hebben we samen met onze gasten een rondvaart gemaakt over de Loosdrechtse plassen en de Vecht.
We boften reuze met het weer. Er stond weliswaar een straffe wind, maar het was lekker zonnig en niet koud, zodat we het meest van de tijd lekker aan dek konden zitten.

De Vecht is echt prachtig! Marli en Gerrit vonden vooral die wilgen met hun takken die tot in het water hangen zo mooi. Die hebben ze in Amerika kennelijk niet.

Dit bootje kwam op een gegeven moment achter ons varen. Het lijkt meer op een drijvend tuintje.

Terwijl we langs die schitterende oude huizen voeren zagen we ineens op de weg langs het water een ander nostalgisch schouwspel.

Een groot contrast: een oud huisje, een heel oud klein sluisje met een bruggetje en daaroverheen denderde een moderne vrachtauto.

Je vaart voorbij de mooiste huizen. We hebben ze niet allemaal op de foto, maar deze is wel heel erg mooi.

Opeens hoorden we een hoop gegak in de lucht en zagen we deze groep ganzen overvliegen. Het lijkt net of ze de randen van de wolk volgen.

De theekoepeltjes zijn ook altijd leuk om te zien. Onder het ene exemplaar is zelfs een heuse bootstalling gemaakt.

Dat je deze oude huizen goed moet blijven onderhouden weet deze eigenaar kennelijk wel en er wordt druk aan geschilderd en gewerkt.

Toen we weer terugkwamen bij Loosdrecht was de wind stevig aangetrokken en je kunt zien hoe flink het water golfde naast de boot.
We hadden deze middag goed gepland, want ervoor en erna was en is het allemaal nattigheid wat de klok slaat en dan wel vanuit de lucht in plaats van onder en rond de boot.

Geen opmerkingen: