Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, september 14, 2010

Uitstapje naar Friesland

Misschien is het jullie opgevallen dat ik even weggeweest ben.
We waren met onze gasten uit Amerika een paar dagen naar Friesland en hebben hun de - in onze ogen - mooiste plekjes van Friesland laten zien.

Op Google Earth had ik gezien dat er in Dokkum een plekje is waar je de twee molens op de bolwerken van Dokkum achter elkaar kunt zien. Dit plekje hebben we natuurlijk opgezocht en je zult niet anders dan kunnen bevestigen dat dit een prachtig gezicht is.

Nadat we in Dokkum een stadswandeling gemaakt hadden zijn we doorgereden naar de Waddijk, waar we genoten van het mooie schouwspel van water en luchten. Onze vrienden zijn nog nooit bij het Wad geweest en vonden het schitterend.

Daarna deden we Sloten, het kleinste stadje van Friesland, aan. Natuurlijk moest onze gast even in het schavot op de foto gezet worden.

Deze "snelweg" loopt midden door het stadje heen en zoals je ziet is er druk verkeer.

Net buiten Balk aan het Slotermeer ligt een heel mooi restaurant met aanlegsteigers en een groot terras aan het water. Hier was het druk met bootjes met zeilen-lerende jongeren.
Aan de linkerkant van de foto zie je nog net een bui langstrekken, die gelukkig zijn nattigheid meenam over het Slotermeer zonder het te laten vallen.

Dit is het karakteristieke torentje dat je meteen ziet als je Hindeloopen binnenkomt. Alleen is hier eens niet de voor- maar de achterkant gefotografeerd.

Het wereldberoemde Vrouwtje van Stavoren staat nog altijd richting zee te turen. Heel stoïcijns temidden van alle drukte.

Dan tenslotte nog een wandeling over de dijk bij Stavoren. Veel wind, maar gelukkig geen regen.

1 opmerking:

roetmops zei

Fijn dat jullie zo genoten hebben van Friesland. De plaatsen waar jullie waren zijn ons ook bekend. Ja dat Friesland heeft echt wel iets bijzonders. Leuk als je deze foto's ziet. Ook wij hebben daar overal gewandeld en genoten. Nee, ons Nederland is zo gek nog niet!