Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, mei 30, 2011

Kasteelvakantietje


Hier zijn vast een paar foto's van onze mini-kasteel-vakantie.
Dit is de binnenplaats van het kasteel, waar je uitkomt als je door de poort bent gelopen.
Hier bloeien prachtige rozen en vanuit de eetzaal keken we daar precies op. Heel mooi!

De eetzaal op zich is ook een lust voor het oog, dus niet alleen voor de mond.
Het ziet er echt heel kasteelachtig uit en wij hadden een mooie plek aan een ronde tafel voor de open haard. Het eten was overheerlijk, alleen een beetje veel.

Je hebt Limburg niet echt gezien als je geen kapelletje bezocht hebt. Deze staat ergens bij Vlodrop langs de weg en het bankje nodigde uit om even lekker te gaan zitten.

Bij Montfort vind je een hele mooie kasteelruïne. We hadden alleen pech, want we mochten niet naar binnen. Dat is het nadeel van het voorseizoen. Maar we konden het toch wel goed zien en zo was het ook wel de moeite waard.

We hadden wel gezien dat er aan de andere kant van deze kasteelruïne nog een weg liep waarvandaan je de achterkant heel goed kon zien. Dus we zijn daar maar even heen gereden en dat was ruimschoots de moeite waard.

Deze eeuwenoude watermolen in de Roode Beek bij het dorpje Etsberg is nog regelmatig in bedrijf. In de schuur kun je meel en andere spullen kopen.

1 opmerking:

Nell zei

Ik ben niet snel jaloers, maar wat is het daar toch mooi! Eerlijk gezegd verlang ik naar het mooie Limburg met haar prachtige kapellekes en haar Bourgondische landschap!