Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, augustus 23, 2012

Fietsen bij de Soester Duinen

Het gebied van de Soester Duinen is een prachtig uitgestrekt natuurgebied, waar je je - kijk maar eens naar onderstaande foto - in de "echte" duinen waant. Alleen zie je hier nooit zoveel mensen als in de duingebieden aan de kust.

Je fietst erheen o.a. over een betonnen fietspad dwars door de bossen. Dat is heel plezierig fietsen, want je hebt nooit last van kuilen, plassen of modder. Wat ons gisteren opviel was dat een aantal bomen al heel geel verkleurd zijn, net alsof het voorbodes zijn van de herfst die eraan zit te komen.

Op de terugweg zagen we in dit weiland wel een heel kleurrijk koeiengezelschap rondlopen. Eén zwarbonte, één roodbonte en één grijsbonte koe en dan nog een heel klein kalfje. Ik heb nog nooit eerder een grijsbonte koe gezien. Jullie wel?

En dan is hier tenslotte moeder koe met haar kalfje. Wat een schatje hè?

2 opmerkingen:

Nell zei

Hier kun je de eerste tekenen van de herfst ook al zien. Heel veel eikels vallen al van de boom. om maar te zwijgen over de bladderen. Wat betreft de koeien, je ziet toch regelmatig van die grijszwarte koeien. Ach ja, er wordt wat af gefokt met verschillende soorten. Is het dan gek dat je de vreemste kombinaties krijgt?

Anoniem zei

Wat heb je weer mooie sfeerrapportages gemaakt van onze regio,ga zo door! Bernard