Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, februari 17, 2006

Olympische Spelen voor 50-plusser

Nederland organiseert in 2009 de eerste Olympische Spelen voor vijftigplussers. Hoewel officieel nog groen licht moet worden gegeven, blijkt uit onderzoek dat niets de eerste Senior Games meer in de weg staat. In Turijn wordt momenteel dan ook door onder meer NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra volop gelobbyd om zoveel mogelijk landen enthousiast te krijgen om deel te nemen aan de zomerspelen voor ouderen.
Aan de Senior Games, die worden georganiseerd in de provincie Zeeland, moeten zo’n vier- tot vijfduizend vijftigplussers gaan deelnemen. (knip)We hebben voldoende goede sportaccommodaties en omdat Zeeland rijk is aan bungalowparken, kost het ook weinig moeite om een olympisch dorp op te zetten”, aldus Kienhuis.
(knip)
Het NOC*NSF en het NISB hebben ook het ambitieuze plan opgevat om winterspelen voor vijftigplussers te organiseren. „Daarover zijn we in contact met Duitsland”, vertelt Marianne Henzen van het NISB. „Wij hebben natuurlijk prima schaatsbanen, maar het skigedeelte kan hier niet. Daar hebben we de buren voor nodig.”


Dus Mawilma en Pahanspa, dit is de kans om jullie verborgen sporttalenten eens aan de rest van de wereld te laten zien. Tot 2009 hebben jullie nog tijd genoeg om te oefenen om te strijden voor een gouden plak lijkt me. Aan steun zal het jullie niet ontbreken want de jongere garde van dit weblog zal zeker de supporterspullen uit de kast halen en jullie komen aanmoedigen

1 opmerking:

Mawilma zei

Dit is een ontzettend leuk idee. Het zal alleen moeilijk zijn voor ons om uit onze vele talenten er eentje te kiezen om onze gouden plakken mee te winnen.
Misschien wordt het wel kunstschaatsen. Toen ik nog jong was haalde ik al de vreemdste capriolen uit op de schaats, dus een beetje oefenen en dan lukt dat wel weer.
(Ik zou trouwens niet weten waarom je in de Zeeuwse duinen niet kunt skiën.)
Pahanspa zal wel kiezen voor de wielerronde denk ik. Hij traint nu al dagelijks.
We kunnen tegen die tijd wel het Roompotpark afhuren met al onze supporters.