Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, februari 01, 2006

Telegraaf Media Groep neemt Sky Radio over

................................................................................................................................

Sky Radio krijgt een nieuwe eigenaar. Het bedrijf, dat in handen was van het Amerikaanse mediaconcern News Corporation, wordt voor 190 miljoen overgenomen door uitgeversconcern Telegraaf Media Groep (TMG) en investeringsmaatschappij ING Corporate Investments.
Dat heeft TMG woensdag bekendgemaakt. Het concern toonde in september vorig jaar al belangstelling voor Sky Radio, maar het probleem was dat TMG volgens mediawetgeving niet meer dan een derde van radio- en televisiebedrijven mag bezitten.
Het bedrijf bedacht een constructie om Sky Radio alsnog in handen te krijgen. Door samen te werken met een financieel investeerder en een minderheidsbelang te nemen van 30 procent, kon TMG Sky Radio toch overnemen.
Hoe de investering precies is verdeeld, wil TMG niet zeggen. Als het marktaandeel van TMG in de Nederlandse dagbladen daalt tot onder de 25 procent, dan mag TMG het belang van ING in Sky Radio overnemen.

Geen opmerkingen: