Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, augustus 28, 2006

Gemeentewerken

Wij hebben hier een mooi staaltje van (niet-)plannen door de gemeente Baarn kunnen zien.
Ze zijn bezig met de reorganisatie van de plantsoenen langs de Aak. Het gaat dus maar om voorbeelden uit een heel klein stukje Baarn!
Bij ons voor de deur zijn drie bomen gerooid, omdat het voet- en fietspad verlegd moesten worden. Nu dit voltooid is, blijken deze paden op vrijwel dezelfde plek te liggen als voorheen en volgens ons hadden de bomen gewoon kunnen blijven staan.
Een stukje links van ons was – we dachten onterecht – ook een boom omgehakt. Maar nu, geruime tijd nadat alles klaar leek te zijn, zijn ze daar vanochtend weer begonnen om nog wat parkeerplaatsen aan te leggen. Er worden weer nieuwe stenen aangevoerd. Deze worden – erg efficiĆ«nt – aan het begin van de Aak neergezet en een heftruckje rijdt heen en weer om ze daar op te halen.
Maar het allerergste was de wegversmalling op de Bestevaerweg, die aangelegd is maar averechts bleek te werken omdat auto’s in die versmalling voorrang moesten geven aan auto’s die er vervolgens door moesten en dat niet konden omdat de eerste auto er stil stond. Zodat deze (dure) obstakels korte tijd later maar weer verwijderd werden!
Gelukkig ziet het “plantsoen” er wel weer groen uit. Het onkruid staat zo hoog, dat het wel een aardappelveld lijkt!
Bij de eerstvolgende verhoging van de gemeentebelastingen ga ik ze voorstellen om deze in natura te voldoen door het geven van een cursus “eerst goed nadenken en dan pas doen”.

2 opmerkingen:

Marc zei

Lekker dan. Is dit als totaal uitbesteed aan een aannemer of heeft de gemeente hier zelf nog iets in te brengen? Sowieso hebben ze zelf de vergunningen verleend.

Mawilma zei

We kregen wel van de gemeente (redelijk onduidelijke)schetsen hoe het er uit zou komen te zien.
Verder weet ik niet of het in eigen beheer uitgevoerd is/wordt of uitbesteed is.