Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, augustus 03, 2006

IJzige bar

Amsterdam heeft er vanaf donderdag een hele 'coole' hotspot bij. In de Ice Bar aan de Amstel is het maar liefst acht graden onder nul. Bezoekers kunnen gehuld in een speciale jas en handschoenen een half uur lang blauwbekken onder het genot van een speciale cocktail of een ijskoud biertje.

De speciale attractie gaat officieel pas in september open, maar vanaf deze week draait de zaak al op proef.
De bar bestaat uit een warm en een koud gedeelte. Bij binnenkomst neemt het publiek eerst plaats in het 'some like it hot' gedeelte, dat volledig is ingericht door Jan des Bouvrie.
Voor 15 euro (inclusief een drankje) kun je een half uur tot driekwartier in de ijskoude ruimte verblijven. In de bar staan tafeltjes, bankjes, een bar (met tap), enkele sculpturen en een openhaard, allemaal gemaakt van ijs.
Het interieur wordt twee keer per jaar volledig vervangen en elke week bijgehouden. De luchtstromen die het publiek veroorzaakt, tasten het ijs namelijk aan.
De cocktails die de bezoeker krijgt voorgeschoteld, bestaan uit drankjes die niet snel bevriezen. Dit is ook de enige bar ter wereld waar het bier moet worden verwarmd.
Het is de bedoeling dat het personeel zo'n twee tot 2,5 uur in de Ice Bar werkt. Ze dragen extra warme kleding, zoals thermo-ondergoed. Volgens de initiatiefnemer is er ondanks de kou enorm veel animo om in de 'vrieskist' te werken. 'Het is toch een unieke beleving.'
Het is jammer genoeg niet in de buurt van Scheveningen. Anders was het leuk voor je personeelsuitje, Peter.

Geen opmerkingen: