Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, augustus 22, 2006

Jong (niet) geleerd is oud (niet) gedaan......


Britse kinderen zullen niet langer negatief beïnvloed worden als zij nietsvermoedend naar een tekenfilm op televisie kijken.
De Britse kinderzender Boomerang heeft op verzoek van Ofcom, de instelling die toezicht houdt op de Britse televisie, toegezegd de rookscènes in de tientallen jaren oude Tom en Jerry-cartoons weg te knippen. Ofcom heeft onderzoek gedaan naar het rookgedrag van de kat en muis na een klacht van een anonieme kijker.
De instelling wist Tom zeker één keer te betrappen op het rollen en opsteken van een sjekkie. De scène komt vooral in aanmerking voor censuur, omdat Tom met de sigaret indruk wil maken op een poes. Kinderen zouden dan kunnen denken dat roken stoer is. Een andere scène die zal worden weggeknipt is die waarin Tom's tegenstander bij een partijtje tennis een dikke sigaar opsteekt en de kat daarmee probeert te intimideren.
Poeh poeh! Een prettig idee dat die tere kinderzieltjes zo goed beschermd worden!

2 opmerkingen:

Marc zei

*lol*
Wat een onzin. Ik denk dat er niemand is gaan roken omdat dat in tekenfilms werd gedaan. Aan de andere kant vind ik het goed dat ze er op letten. Bijvoorbeeld Een kind die constant zijn blote billen laat zien omdat Shin Chan dat op tv doet, daar wordt ik niet blij van!

Mawilma zei

Ken jij dan kinderen die dat doen?