Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, september 06, 2006

Belevenissen op een mooie woensdag in september

Op deze mooie na-zomerse woensdag gingen wij naar het Eemnesser sluisje om van daaruit over de dijk langs de Eem naar het pontje bij Eemdijk te wandelen.
We stuitten daar op een heuse kudde schapen, compleet met herder en drie honden. De schaapjes waren de zijkanten van de dijk aan het "maaien" en bemestten al doende de dijk ook even.
De herder zat op zo’n prik-krukje in het gras en maakte met alle wandelaars en fietsers – die uiteraard dwars door de kudde heen moesten – een gezellig praatje. Hij zei heel wat meer aanspraak te hebben dan vorige week.
We genoten op het bankje bij het pontje van onze meegenomen lunch en besloten hier nog lekker een tijdje te blijven zitten om te genieten van de rust en de langsvarende bootjes.
Maar daar stapte een fietsend paar af met de vraag of er nog plek voor twee was. Nou ja, je moet een beetje gastvrij zijn, dus wij schoven een stukje op.
Eerst ging de mannelijke helft – in zijn zweterige fietsbroek en dito shirt – breeduit zitten, waarna mevrouw zich tussen hem en mij in frommelde. Ze pakte een grote brede tas op schoot en ging op zoek naar hun lunchpakketten.
Gelukkig won onze humor het van de ergernis en al blikkend zonder woorden besloten we maar om onze rustpauze te beƫindigen en weer verder te wandelen.

Geen opmerkingen: