Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, september 08, 2006

Terug uit Oostenrijk

Inmiddels zijn we al een paar daagjes terug van vakantie in Oostenrijk.
Het was zeker weer de moeite waard. We hebben bijna alle weertype's gehad, regen hagel onweer sneeuw en ook veel zon. Hinterglemm, waar we 10 dagen verbleven, was een heel leuk en niet te druk dorpje. Ze organiseerde diverse dingen zoals Oostenrijkse avond in het dorp. Je kon hier schnapps proeven(hik), vruchten in zelfgemaakte chocolade eten, een treintje voor de kleintjes en muziek op traditionele instrumenten.
Het aparthotel was ook super. Alles was in de puntjes geregeld. Super goed eten en net personeel, ze plakten zelfs de lekke band van de wandelwagen. In de directe omgeving van Saalbach-Hinterglemm hebben we diverse kabelbanen gepakt en wandelingen naar beneden gemaakt. Bij één was er een tocht voor de kleintjes met spelletjes.
Buiten de directe omgeving zijn we ook naar Kaprun(Kitzsteinhorn ong. 3200m), Zell am See(Schmittenhöhen 2000m) en Grossglocknerpas gereden(2675m Edelweisstoren)wat allemaal erg mooi was.
Na de 10 dagen zijn we naar Lermoos gegaan. Bij aankomst regende het en het was 5 graden. Gelukkig was het de 6 dagen erna rond de 25 graden. Helaas was ik mijn ski's vergeten anders kon ik nog een afdaling maken, zoveel sneeuw was erop de toppen gevallen. In Lermoos hebben we rond het huis gezeten en Julian kon daar lekker spelen, ook enkele kabelbanen gepakt en gelopen.
Ook zijn we op de Zugspitze( ong. 3000m)geweest, was weer een geweldig gezicht. Zeker omdat er nu verse sneeuw lag.
Kortom weer een geslaagde vakantie en Oostenrijk is zo mooi dat je er niet uitgekeken raakt. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Hieronder hebben we enkele foto's erbij gezet. De overige (selectie :-)) komen op onze website. Ik laat het wel weten wanneer ze er staan.

Reclamebord, Hinterglemm.


In de sneeuw op de Kitzsteinhorn in Kaprun.


Dansen. Kaprun.


Uitzicht over Zell am See vanaf de Schmittenhöhe.

Das makkelijk als papa mij draagt. Zell am See.


Op 2504m hoogte op de Grossglockner pas.


De Grossglockner 3798m.


Even rijden op de trekker. Saalbach.


In de open kabelbaan is wel gaaf. Lermoos.


Zugspitze, Ehrwald - Garmisch Partenkirchen.

2 opmerkingen:

Mawilma zei

Het lukt via onze tijdelijke lijn helaas niet om je foto's binnen het uur geopend te krijgen. Ik bekijk ze dus als we weer adsl hebben, ik vrees over een week of drie!
Het klinkt in elk geval allemaal heel leuk (behalve het weer zo nu en dan).

Marc zei

Leuke foto's!!
Zullen we binnenkort afspreken voor de echte verhalen?