Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, juli 06, 2007

BNN weer in aktie

Hebben jullie gisteravond gezien hoe het NOS Journaal tijdens het weerpraatje in de achtuureditie 'overvallen' werd door de Klimaatpolitie van BNN?
Presentatrices Sophie Hilbrand en Nicolette Kluijver braken tijdens de uitzending in en vroegen de weerman en de kijker om aandacht voor het klimaat.

De actie leidde tot boze reacties, met name van Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal. "Hoe sympathiek een actie ook is, je blijft van het achtuurjournaal af. Zeker een bevriende omroep zou moeten weten dat dit echt tien bruggen te ver gaat." Hij benadrukte dat een nieuwsuitzending altijd onafhankelijk moet zijn.
Laroes is niet van plan de NOS-studio extra te beveiligen naar aanleiding van de actie. "Sophie Hilbrand heeft toegang tot ons gebouw omdat ze hier een radioprogramma maakt. Maar het is heel vervelend als je iemand in goed vertrouwen toelaat en er dan zo'n flauwe grap wordt uitgehaald."
BNN liet weten volledig achter de daad van de dames te staan. "Wij steunen het initiatief om bij een groot publiek aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Het achtuurjournaal is een uitgelezen platform om veel mensen te bereiken."
Voor Sophie Hilbrand en Nicolette Kluijver was het een geslaagde actie. "We hadden nooit gedacht dat het ons zou lukken."
Ik vind het jammer dat Erwin Krol geen dienst had. Die had ze waarschijnlijk wel wat meer van repliek gediend.
Wat vinden jullie van dit soort akties? Vind je het leuk of te ver gaan?

2 opmerkingen:

Marc zei

Ik vind dit geweldig! Echt iets voor BNN om te doen. Kan me ook wel voorstellen dat die serieuze NOS mensen er van balen.

Anoniem zei

Ik vind het een domme actie.
Er zijn tig andere manieren om je mening te laten horen. Dit doe je niet door andere programma's te verstoren.
Ook werd er gezegd dat, het journaal verteld het nieuws onafhankelijk, zonder meningen.
Nu werd er een mening aan het kijkende publiek voorgeschoteld.
Met deze uitspraak ben ik het dus ook eens.