Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, juli 25, 2007

Zakcentje.......

Oprah Winfrey verdiende het afgelopen jaar ruim 189 miljoen euro met haar talkshow. Daarmee staat de presentatrice bovenaan de lijst met beste betaalde televisiesterren van het Amerikaanse blad TV Guide.
Idols-bedenker Simon Cowell volgt Oprah op grote afstand met een jaarinkomen van bijna 33 miljoen euro, terwijl rechter Judy Sheindlin, die recht spreekt in de show Judge Judy, derde is op de lijst met een jaarsalaris van bijna 22 miljoen euro. Nieuwslezeres Katie Couric staat op de vierde plaats met bijna 11 miljoen euro en acteur Zach Braff eindigde als vijfde met de 4,6 miljoen euro die hij verdiende voor zijn hoofdrol in de serie Scrubs.

Het lijstje met beste betaalde televisiesterren is niet de enige reeks waar Oprah dit jaar bovenaan eindigde. In januari stond ze al op de eerste plaats van de lijst met twintig rijkste entertainmentvrouwen, die Forbes jaarlijks samenstelt. Volgens het Amerikaanse tijdschrift is zij ook de meest invloedrijke ster ter wereld. Maar Oprah is ook heel vrijgevig. In mei voerde ze een lijst aan met beroemdheden die het afgelopen jaar geld hebben gedoneerd aan goede doelen. Ze gaf vorig jaar ruim 43 miljoen euro weg.

1 opmerking:

Marc zei

Wat een geld zeg! Da's wat anders dan de Televaag die vanmorgen als voorpaginanieuws bracht dat Jord Kelder €10.000,- per maand krijgt als inhuur. Pfff. Zeg gemiddeld 160 uur per maand, dan is dat €62,50 per uur. Een uurtarief waar ik niemand voor kan inhuren voor welke rol dan ook in mijn projecten.