Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, december 14, 2007

Zit jij hier ook bij?

Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie verwacht, dat de verkeerscontroles dit jaar goed zijn voor tien miljoen snelheidsboetes.
Leverden de trajectcontroles vorig jaar 1,9 miljoen boetes op, dit jaar worden het er zo'n 2,4 miljoen.
"Het aantal grove snelheidsovertredingen daalt", zegt een woordvoerder van het BOVM. Procentueel stijgt daardoor het aantal kleine snelheidsovertredingen tot ruim 70% van het totaal.
Het BVOM relativeert de klachtenregen van afgelopen week dat de politie een bonnenfabriek is. "Het merendeel van de snelheidsboetes wordt uitgedeeld zonder dat er menskracht aan te pas komt, dus via flitspalen en trajectcontroles. Politieagenten worden vooral ingezet binnen de bebouwde kom en op provinciale wegen. Controles waarvoor een groot draagvlak is onder de bevolking."

Hoe zit het met jullie aandeel in dit geheel? Krijg jij ook regelmatig een boete of zijn jullie allemaal model-weggebruikers?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig ongeveeer de laatste 2 jaar 0 euro!!!!

Effu afkloppen natuurlijk.

Marc zei

Gelukkig loop ik ook vrij weinig boetes op de laatste tijd. Mijn laatste boete was inderdaad wel een hele lage (15 euro ofzo) op de parallelbaan van de A12.

Mawilma zei

Ik moet opbiechten dat ook wij een bekeuring kregen wegens snelheidsovertreding. We reden in Lievelde in de Achterhoek wel 36 kilometer per uur waar we 30 mochten! Dat kostte ons toen (2 jaar geleden) 28 euro.