Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, februari 08, 2011

Medici en acteurs in de dop


Jaren geleden kregen wij eens een doos vol met overcode verband van het Rode Kruis. Voor onze kleinkinderen was en is dit nog steeds het allermooiste speelgoed dat je maar kunt bedenken.
Het laatste wat ze ermee gecreƫerd hebben is een heuse mummie.

Op deze foto uit 2006 zie je al hoe prachtig deze slachtoffers verbonden zijn en hoe levensecht ze hun pijnlijke rol spelen.

Zelfs mijn zussen moesten er op een verjaardagsfeest aan geloven en kregen een gebroken arm aangemeten. Bezoekers schrokken wel even van de vele gewonden, maar gelukkig viel het allemaal reuze mee.

Ook van deze professioneel aan voeten, arm en hoofd verbonden zielepoten straalt het pijnlijden van de gezichten af. Het acteertalent is dus ook wel ruimschoots aanwezig!

En deze foto is een indicatie van hoe lang de kleinkindertjes al plezier hebben van deze doos verbandmiddelen, want je kunt wel zien dat deze al even geleden gemaakt is.

2 opmerkingen:

roetmops zei

Zo zie je maar weer, fantasie hebben de kinderen zeker nog. Koop eens een dokterszetje in de speelgoedwinkel, ze kijken en spelen er dan misschien even mee. Maar zijn er snel op uit gekeken. Dit is toch veel leuker.Wat betreft het acteren, zelfs dat kunnen ze geweldig. Op naar de toneelschool met ze. Er schuilt heel veel talent bij jullie in de familie!

Hanneke zei

Leuk, al die verbandfoto's. Ik heb ze er al menig keer mee bezig gezien en ben zelf ook verbonden. Wij kochten een keer een mooi karretje met allerlei schoonmaakattributen voor onze kleindochter. Mooi, maar waar werd tijdens het verjaardagsfeestje druk mee gespeeld?: met het pakje blauwe plastic zakjes die erbij waren om in de vuilnisemmer te doen. Het mooie wagentje stond zielig in een hoekje.