Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, juni 10, 2011

De Zutphense Fluisterboot


In Zutphen hebben we een leuk tochtje gemaakt met de fluisterboot. We hadden geen idee dat je zo leuk kunt varen over het riviertje de Berkel en over de Grote Gracht.
Links liggen de bootjes te wachten op de passagiers. Er zijn bootjes voor 10 en voor 20 personen. Het zijn kleine bootjes, want er wordt onder diverse lage bruggen door gevaren en soms moesten we toch nog bukken ook.

Hier varen we langs een leuk bruggetje over best breed water.

Wat ons opviel was dat er ontzettend veel waterlelies bloeien. Overal zag je hele "velden" liggen met prachtig bloemen. Ook de wilg doet het altijd heel goed op dit soort plaatjes.

En hier varen we alweer naar het punt van uitgang toe. De brug en de resten van die eeuwenoude stadsmuren zijn prachtig. Ik vind het altijd een heel bijzondere gedachte dat hier honderden jaren geleden al mensen geleefd en gelopen hebben.

3 opmerkingen:

Nell zei

Niet zo heel erg lang geleden was het plaatsje waar de wilgen hangen ons favoriete zit plaatsje in Zutphen. Leuk is dat, dat jij er langs bent gevaren waar wij heel vaak hebben gezeten. het is er echt heel mooi.

emsland-life zei

Wat moet ik mij voorstellen bij een fluisterboot?
Mag je daarin alleen maar fluisteren.
Rare mensen daar in Zutphen.

Mawilma zei

Nou Nell, als jij daar zo vaak hebt gezeten snap je ook wel waarom wij zo genoten hebben van deze prachtige vaartocht. Er zijn langs het water zoveel van dit soort mooie plekjes.

Mijnheer emsland-live, ik zal het antwoord even in je oor fluisteren: deze bootjes maken totaal geen geluid en zijn dus fluisterstil. Het enige geluid dat je hoort is van de schipper (de fluisteraar) die lang niet fluisterend verslag doet van wat we allemaal zien.
En de passagiers genieten daar volop van, uiteraard ook lang niet fluisterend.
Bent u zo tevreden?