Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, juli 11, 2012

Bootjes en boten

Wij hebben onderweg natuurlijk boten en bootjes gezien in alle soorten en maten. In het begin had ik het "Meerkoetje" al laten zien, een schattig bootje dat zijn naam alle eer aan deed. Bij het zien van onderstaand bootje ging mijn fantasie natuurlijk acuut aan het werk en bedacht dat hier misschien wel een jonkvrouw ontvoerd werd door een stelletje boeven of dat er een stel criminelen uit de bajes ontsnapt was en richting vrijheid roeide. Waarschijnlijk zijn het natuurlijk gewoon leden van een roeivereniging met een fleurige outfit.

Dat we ook nog regen gehad hebben onderweg bewijst deze foto van de Salvinia. We hadden een rondvaart gemaakt in Eernewoude en deze rondvaartboot komt hier weer aanvaren, zodat we weer aan boord van de Salvinia kunnen overstappen.

Terwijl we in het restaurant zaten te eten riep de kapitein om dat er een groot transportschip met zo'n 6000 VW-Kevers langs kwam varen. Een sleepboot vóór en eentje achter. Gelukkig zaten wij aan de goede kant, zodat ik deze reus nu kan laten zien.

En tot slot van deze serie een mooi zeiljacht - helaas de zeilen gestreken - dat ergens aan de wal lag. Deze schepen vind ik wel zo prachtig!

Geen opmerkingen: