Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, juli 19, 2012

Spakenburg

Met onze gasten - mijn zusje en zwager - gingen we gisteren naar Spakenburg om daar naar de boten in de haven en de braderie te kijken. We keken onze ogen uit. Het was allemaal even mooi! Bijvoorbeeld deze botters op rijtje in het oude haventje. Op de achtergrond zie je de drommen mensen langs de opgestelde kramen schuifelen.

Even verderop lag een heel mooi oud bootje. Ik zie deze duizendmaal liever dan die protserige moderne jachten, die er natuurlijk ook wel liggen in Spakenburg. En die waarschijnlijk meer poen in het laatje brengen dan deze oude bootjes.

Hier staat mijn zusje bewonderend te kijken bij een kraam met handwerkende dames in klederdracht. Bunschoten-Spakenburg is een van de weinige Nederlandse plaatsen waar je nog wel regelmatig mensen - vooral oudere dames - in klederdracht ziet.

Al die mooie kanten dingetjes moeten natuurlijk gestreken worden en dat wordt door deze dames gedemonstreerd. Poeh, wat een werk zeg!

Deze moeder-en-dochter (?) bevrouwen een kraampje met allerhande mooie Spakenburgse spulletjes.

Aan het einde van de haven liggen een paar grote tegenstellingen. Je mag zelf kiezen wat je het meeste aanspreekt.

1 opmerking:

Nell zei

Leuk zo op een markt te lopen met allemaal streekproducten. Ik was graat als vliegje op jou schouder mee gegaan. En dan die vissersboten wat leeft er toch nog veel cultuur in ons landje.