Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, december 16, 2005

Doet-ie-het-of-doet-ie-het-niet?


Ongeveer 36 procent van de bevolking zou het op prijs stellen als misdaadverslaggever Peter R. de Vries met zijn Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Voortuitgang (PRDV) zou deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in 2007. Dat blijkt uit een onderzoek deze week van Maurice de Hond.
De Vries zelf, die zijn partij eind april oprichtte, legt de lat nog wat hoger. Hij zei pas aan de verkiezingen mee te zullen doen als 41 procent van de bevolking zijn partij als een aanwinst zou beschouwen. Vrijdagmiddag maakt de televisiepersoonlijkheid definitief bekend of hij meedoet aan de verkiezingen of niet.
Volgens De Hond werkt het woord 'aanwinst' niet mee aan het behalen van het percentage van 41. De ervaring leert dat met dat woord Peter R. de Vries enkele procenten lager scoort dan met de vraag of men wil dat hij meedoet, aldus de onderzoeker.
De Hond constateert overigens, dat als de categorie 'weet niet' niet zou worden meegeteld in de resultaten, De Vries wel op 41 procent zou uitkomen (van mensen die willen dat hij meedoet). Ongeveer 29 procent is van mening dat als de misdaadverslaggever het nu zou laten afweten, hij de mensen in de kou laat staan.
Bij welke categorie horen jullie en denk je, dat hij ondanks het niet halen van de 41% toch zal meedoen of niet?

3 opmerkingen:

Marc zei

Ik denk dat hij het niet doet. ;-)
Ik lees net: Slechts 31,4% van de Nederlanders beschouwt misdaadverslaggever Peter R. de Vries als een aanwinst voor de politiek. Dat blijkt uit NIPO-onderzoek dat De Vries heeft laten uitvoeren. De Vries had vooraf aangekondigd alleen in de politiek te stappen als 41% van de kiezers hem als een aanwinst zou
bestempelen. De parlementsverkiezingen van 2007 zullen het zonder hem moeten doen

Mawilma zei

Ik zag net inderdaad op tv dat hij gewoon misdaadverslaggever blijft.
Uit het feit dat hij zijn doelstelling niet naar beneden bijstelt blijkt, dat hij dus echt geen "echte" politicus is.

Marc zei

*lol*
Inderdaad, daar had ik nog niet eens aan gedacht.