Vandijkonline-vrienden-weblog

donderdag, december 15, 2005

Taalbarière?

James Adams uit Muncie in de Amerikaanse staat Indiana kan in het vervolg beter een ander restaurant overvallen, of lessen Spaans volgen. De man, die enkel het Engels machtig is, besloot om een Mexicaans restaurant te overvallen.

Volgens getuigen stak hij zijn hand in zijn jaszak en deed zo alsof hij gewapend was met een pistool. De man sprak een keukenhulpje van het restaurant Puerto Vallarta aan en vroeg om de inhoud van de kassa. Jammer voor Adams, maar het Mexicaanse keukenhulpje sprak enkel Spaans. De jongen wist dan ook niet wat Adams bedoelde, en die was totaal de kluts kwijt. Adams sprak nog een tweede werknemer van het restaurant aan. Die verstond wel Engels, maar dat verzweeg hij even voor de overvaller. Een ander personeelslid maakte daarvan gebruik om de politie te bellen. Adams is aangehouden voor overval en zit in de cel.

4 opmerkingen:

Mawilma zei

Tjongejonge, wat een sukkel zeg!
Ten eerste zou hij moeten weten dat in een restaurant de kassa niet in de keuken staat (of zouden ze in Mexico geen Keuringsdienst hebben?).
Ten tweede had hij zijn talen beter moeten leren alvorens op pad te gaan.
Jammer voor hem dat hij niet in een Nederlandse gevangenis zit. Dan zou hij vast wel een cursus Spaans mogen volgen voor betere kansen na het uitzitten van zijn straf!

Mawilma zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Anita: hier spreken we weer geen spaans...

Mawilma zei

Vertel eens.......
Is Anita soms zo dol op Spaans?