Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, november 04, 2011

Paddenstoelen in de voortuin


Ondanks dat het nog steeds een beetje voorjaarsachtig weer is is de herfst toch echt aangebroken. De bomen bij ons aan de overkant hebben bijna al hun blaadjes laten vallen en - voor het eerst sinds wij hier wonen - staan er paddenstoelen in onze voortuin en in de plantenbak voor ons huis.
Zelfs tussen en onder de struiken van de plantenbak staan de paddenstoeltjes verscholen.

Ik was net een dagje te laat om die hele groep kleintjes aan de linkerkant op de foto te zetten, want zoals je ziet zijn die vannacht helemaal vergaan.

Ook onder de struikjes in de voortuin doen ze het goed.

Zelfs op een open plekje tussen het buxesrijtje staan ze.

En dit is minder fraai, maar ook natuur. Als je goed kijkt zie je diverse kattendrollen liggen. Onze tuin is een favoriet plekje voor de toiletterende buurtkatten. We overwegen om volgend jaar maar wat bodembedekkers te planten, want elk leeg plekje wordt door de lieve poesjes benut.

1 opmerking:

Nell zei

Dus jullie kweken ook al paddoos! Wat betreft de kattenpoep, nu wij zelf geen poesen meer hebben komen hier ook de buurtkatten toiletteren gelukkig hebben we Joey die het prachtig vind om ze met veel kabaal de tuin uit te jagen. Gelukkig zijn de poesen hem altijd te snel af.