Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, mei 31, 2006

Beweging in Supermarktland

Laurus verkoopt het merendeel van zijn Konmar-supermarkten aan Ahold en Jumbo. Het supermarktconcern ontvangt daarvoor 133 miljoen euro, zo maakte het woensdag bekend.
Ahold wordt eigenaar van 29 Konmar Superstores, Jumbo krijgt er twaalf in handen. Het personeel van de desbetreffende winkels gaat mee naar de nieuwe eigenaar.

Ahold heeft in totaal 29 winkels overgenomen. Zes daarvan gaan naar dochter Schuitema en 23 gaan naar dochter Albert Heijn. "Ahold wil graag grotere winkels", aldus Grievink. "Die zijn moeilijk te krijgen omdat gemeenten in Nederland terughoudend zijn met het uitgeven van vestigingsplaatsen voor hele grote supermarkten. De middenstand begint vaak te protesteren omdat zo’n grote supermarktketen klanten wegtrekt."
Nu krijgt Albert Heijn er zomaar een aantal grote vestigingen bij. "Daar kunnen ze dan de formule AH XL verder uitrollen." Nu moet de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zich nog buigen over de plannen. Een woordvoerder van Albert Heijn zei te hopen dat alles na de zomer geregeld is.

En dan nu maar hopen, dat het aandeel eens even flink gaat stijgen!

1 opmerking:

Richard zei

20 centgestegen tot nog toe!