Vandijkonline-vrienden-weblog

woensdag, juni 21, 2006

Dagje uit......

Gisteren zijn we met vrienden een dagje uit geweest naar de Biesbosch en Breda.
We hebben vanuit Lage Zwaluwe een prachtige rondvaart gemaakt door de Biesbosch met de salonboot "Catharinaplaat".

De meeste passagiers zaten in de salon, dus wij zaten met nog een handjevol mensen prinsheerlijk boven aan dek. Af en toe in een lekker zonnetje, op het laatst bij het open water in de wind, maar over het algemeen was het ideaal weer.
Daarna zijn we naar Breda gegaan. We waren daar nog nooit geweest, maar ik kan het aanbevelen. Een prachtige stad met hele oude gebouwen en een Markt met diverse terrassen, zodat je je in het buitenland waant.

Helaas staan er ook hele lelijke moderne gebouwen, die er naar onze mening echt niet tussen passen. Een voorbeeld hiervan is de "beroemde" gevangenis, waar een spiegelpand voor gepoot is.

Op de terugweg kwamen we in de buurt van Odijk nog een ouderwetse kersenboomgaard tegen, waar we uiteraard gestopt zijn en rondgekeken hebben. En natuurlijk kersen gekocht, zodat Pahanspa vandaag overheerlijke kersenjam kan gaan maken.
Al met al een geslaagde dag en dan denk je: wat doen we eigenlijk in het buitenland? Nederland is zo mooi! Maar ja, als je dan vandaag naar buiten kijkt weet je dat weer..........

3 opmerkingen:

Marc zei

Dat ziet er gezellig uit. Het is dat ik niet van jam hou, anders zou ik langs komen om te proeven.

Peter zei

Ik houd wel van jam... Kunnen we niet een pooltje opzetten met een potje jam als hoofdprijs?

Mawilma zei

Ik ben bang dat jij die jam toch alleen maar bij je zoon op zijn snuitje smeert.......
Het idee op zich is wel leuk.