Vandijkonline-vrienden-weblog

zondag, juni 25, 2006

TT Assen (2)

De 76e Dutch TT van Assen was weer geweldig! Na een rit van ongeveer 2 uur (voor Michel zo'n 3 kwartier extra) stonden we in de rij voor een kaartje op het circuit. De enige echte file waar we in stonden was voor de parkeerplaats. Het is erg leuk hoe al die motoren om je heen aan het sturen zijn.

De 125cc en 250cc waren erg leuk en om 14:00 begon het hoogtepunt: DE MotoGP. Nicky Hayden heeft deze koningsklasse van de motorraces gewonnen. Hij zag in de slotfase van de wedstrijd Colin Edwards voorbijkomen, maar daarna ook van de motor afvliegen in de laatste bocht voor de finish. Wij konden dit zien op het videoscherm, want het gebeurde niet op het stuk baan waar wij stonden. Een van de mensen die een speciaal plekje heeft in Assen is Valentino Rossi. De Italiaanse wereldkampioen was hard gevallen in de trainingen en wist zich ondanks een manchet om zijn gescheurde pols vanaf de laatste startplek op te werken naar een achtste plek. Een geweldige prestatie van de Yamaha-rijder. Zijn kansen op een zesde wereldtitel in de MotoGP zij niet erg groot, maar een tweede plek moet nog wel te halen zijn.

Zoals je kunt zien was het weer gezellig druk, ik hoorde iets van 120.000 bezoekers. Toch voelt dit evenement helemaal niet masaal aan.
Naast de gsm-foto's heb ik ook nog geprobeerd een gsm-filmpje te maken.

1 opmerking:

Mawilma zei

Ik heb nog goeie ogen hoor!
Wat heb jij toch een slimme gsm!