Vandijkonline-vrienden-weblog

maandag, juli 03, 2006

Weerwolven

Afgelopen vrijdag hebben wij weer eens een feest van mijn werk gehad. Voor deze gelegenheid gingen we naar theehuis 't Hoge Erf in Lage Vuursche. Bij aankomst stond de bbq al aan, was de bar al open en werd langzaam wat vlees bereid. Het zag er al heel gezellig uit!

Nadat we de eerste ronde eten op hadden zijn we een gps-quest gaan lopen. Dwars door het bos op jacht naar een schat. Verschillende ontdekkingsreizigers waren als gps-punten in een gps-device gezet. Op basis van een aantal aanwijzingen op papier gingen we op jacht naar het meest bij de aanwijzingen passende punt. Daar aangekomen vond je (in een straal van 20 meter om het punt) een blok hout met rare tekens. De tekens konden worden vertaald met behulp van een tabel die we hadden meegekregen. Dit woord moest worden ge-smst, waarna een hint terug kwam. Hiermee kon je weer ontdekkingsreizigers ellimineren zodat je weer op zoek kon naar het volgende, meest waarschijnlijke punt voor de schat. Eenmaal de schat gevonden, kon je weer zo snel als je kon naar het theehuis. En met een gps-apparaat volg je natuurlijk niet altijd de paden.

Je kon verder ook nog hout werpen, dat hebben wij niet gedaan, en een weerwolfspel spelen. Met een groep van rond de 12 man zaten we om de tafel en iedereen kreeg, zonder dat de ander wist welke, een rol toebedeeld d.m.v. een kaartje. Ik was een van de eerzame burgers en Syl een van de 2 weerwolven. Tijdens de dagfase moest je door het praten met elkaar er achter komen wie de weerwolven zijn en deze uit het spel stemmen. Uiteraard kun je daarmee ook eerzame burgers uit het spel stemmen. Tijdens de nacht-fase mochten de weerwolven iemand aanwijzen. Wezen ze (zonder af te spreken) dezelfde aan, was deze burger ook afgeslacht. Een superleuk spel met spanning en humoristische taverelen.

Al met al een erg leuk feest op een mooie en sfeervolle locatie! E.e.a. werd georganiseerd door een paar collega's met een beetje hulp van Livingstory. Op die site vind je nog veel meer foto's van ons feest.

1 opmerking:

Mawilma zei

Het klinkt allemaal erg leuk!
Dat ze alweer meteen door hadden dat jij een eerzame burger bent!