Vandijkonline-vrienden-weblog

vrijdag, januari 14, 2011

De carrière van een radiojongetje


Als jong jongetje was onze jongste zoon al helemaal idolaat van het radio-maken. Hij had op zijn kamer een schitterende studio gemaakt, compleet met mengpaneel en zender.
Totdat we een politie-inval kregen en ze hem uit de lucht plukten, waarbij zijn apparatuur in beslag genomen werd.

Maar hij liet zijn idealen niet varen en startte direct bij Roulette103, later Eemstad105. Na een korte radiopauze is hij op een gegeven moment bij BaarnFM begonnen en daar was hij zelfs op Nieuwjaarsdag met hun live-programma op de plaatselijke televisie.

Met Koninginnedag kun je hem in aangepaste outfit op de Brink hier in het dorp vinden met interviews en muziekjes. Het staat hem allemaal op het lijf geschreven en hij is dan helemaal in zijn element.

Onlangs was hij weer in actie tijdens de EemlandRTV-jubileumdag in "de Speeldoos", ons plaatselijke theatertje. En ook hier is hij weer met veel enthousiasme aan het werk.
Ook tijdens de intocht van Sinterklaas en bij de uitzending van de Volkskerstzang is hij bijna altijd in actie en kun je hem rond zien draven met kabels of microfoon.
Het is leuk als een jongensdroom op deze manier toch werkelijkheid wordt, al ben je dan ook geen beroemdheid uit het "Glazen Huis". En wie weet brengt hij het ooit nog eens zover.

5 opmerkingen:

roetmops zei

Het zit wel goed bij jullie met de beroemdheden. Leuk dat hij zo nog toch lekker met zijn hobby bezig kan zijn. Maar bij jullie politie die apparatuur in beslag komt nemen! Dat had ik nu nooit verwacht. Weet mijn manlief dit eigenlijk wel. Zal het hem zo eens even vragen!

Marc zei

Ze hebben alleen de zender inclusief voeding en een illegaal 'bakkie' in beslag genomen. Ik ben bang dat het wel mocht.

Marc zei

@Mawilma: Ik heb stiekem een kleine toevoeging gedaan van Roulette103/Eemstad105.
Bedankt! Superblog! :-)

Anoniem zei

Mooi hoe hij zo lekker bezig kan zijn met zijn grote hobby! En ook gewoon door heeft gezet!
Liefs van een trotse nicht!
Yvonne

Marc zei

José: Ja dat waren leuke tijden op dat kamertje! Denk er nog vaak aan terug. En geweldig: zo'n vader en moeder die dat allemaal goed vinden.