Vandijkonline-vrienden-weblog

dinsdag, januari 10, 2006

'Bekeuring voor navigatiesysteem achter voorruit'

Ik vond dit wel een opmerkelijk bericht.
Uit onderstaand haal ik dat als een agent z'n pet verkeerd staat dan krijg je een bekeuring, het moet toch net gekker worden.

Automobilisten die een draagbaar navigatiesysteem met een zuignap tegen hun voorruit hebben gemonteerd, kunnen een boete krijgen. Volgens de politie belemmeren de wegwijzers het zicht te veel. Dat schrijft Algemeen Dagblad dinsdag.
De eerste boete zou zijn uitgeschreven in Den Haag en bedroeg 95 euro. Een algemeen wetsartikel verbiedt bestuurders te rijden met slecht zicht. Dit dateert van ver voordat er mobiele navigatiesystemen waren, schrijft de krant. De wet zegt dan ook niets over de plaats waar navigatiesystemen wel en niet mogen worden bevestigd.
Ook de Haagse politie kan hier geen uitsluitsel over geven. "Het is aan de verbalisant om vast te stellen wat belemmering van het zicht is", zegt de politie in het dagblad. "Ik denk dat de meeste mensen het goed doen, want het is voor het eerst dat ik zo'n boete zie."

2 opmerkingen:

Mawilma zei

Ik zou hier natuurlijk wel een heel verhaal over kunnen schrijven, maar volsta met de opmerking: het heet hier Nederland. Verbaas je nergens meer over!
Als je een mus doodschiet krijg je 200 euro boete, als je iemand (bijna) doodrijdt ofzo krijg je een werkstraf.

Marc zei

Ook als je een schrijfblok o.i.d. in je zicht op je ruit plakt, kun je een dergelijke boete krijgen. Het is dezelfde wet die verbied dat je met beslagen of slecht gekrabte ruiten rondrijd. Probleem is dat het ter beoordeling is van oom agent en dus veel discussie kan oproepen. Helemaal hierbij wat je natuurlijk zeer suggestief in de krant kan schrijven. Als er had gestaan: "Bestuurder rijdt voetganger dood. De voetganger werd niet gezien want zijn zicht werd geblokkeerd door de midden op voorruit geplaatste TomTom" was de discussie heel anders.